Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stewie Griffin

2011.12.03

 Stewie Griffin

 

 

Stewart Gilligan "Stewie" Griffin a Family Guy című amerikai televíziós rajzfilmsorozat szereplője. Eredeti hangja Seth MacFarlane, magyar hangja Dolmány Attila.

 

 

Élete: Stewie Peter és Lois gyereke. Nővére Meg, bátyja Chris. Legjobb barátja Brian. Egyszer volt egy igazi kapcsolata Oliviával, a Hollywoodi sztárbabával a Nyálrák c. epizódban. Stewie Griffin tölti be általában a cinikus szociopata szerepét a sorozatban. Visszatérő célja, hogy végezzen az anyjával, majd átvegye a világ feletti uralmat. Erre azonban, mint arra a "Lois kills Stewie" című epizódban utalást is tesz, még nem készült fel. Rengeteg bombája, fegyvere és csúcstechnológiás felszerelése van – többek közt a Star Trek egy működőképes transzportere, egy lézerpisztoly, egy dimenzióváltásra képes távirányító, stb.. Néhány részben ő és általában Brian játssza a főszerepet egy egymással vitatkozó, de a másikat többé-kevésbé elfogadó párost alkotva. Gyakran kezdi mondatait a "Szavamra..." szó használatával.

Műveltsége: Az eredeti szinkronban Stewie kifinomult, felső-osztálybeli angol akcentussal beszél, ugyanakkor nem képes használni a telefont. Ezen túl változó szellemi képességei vannak. Néhány részben csak Brian érti a beszédét, máskor bárkivel képes kommunikálni. Megnyilvánulásai általában egoista, cezaromán, hataloméhes kinyilatkoztatásokra és sértő gesztusokra korlátozódnak (általában Lois felé, de gyakran tesz megjegyzést Peter nagydarabságára és Brian szellemi képességeire is). Egyes részek során új technológiákat feltaláló, számítógépek feltörésére is képes, ördögi géniusz, máskor nevetséges dolgok ellen harcoló, önmagát parodizáló mellékszereplő. Stewie fél a wc használatától, a brokkoli elfogyasztásától és az orvosoktól (utóbbiakra "fehér kabátosokként" utal).
Szexualitása: A sorozat egyes részeiben hetero-, máskor azonban nyíltan homoszexuális viselkedés jellemzi. Érdekesség, hogy csak rövid poénok során mutatja meg az utóbbi énjét, míg a hetero énjére egész részek épültek ("Stew-roids"). Egyéb szexuális gesztusai közé tartozik a meztelenkedés, a transznemű viselkedés (többször öltözik nőnek). A sorozatnak sokak szerint ő a legegyedibb karaktere, sokan miatta nézik a Family Guyt.

 

Első megjelenése: A halál árnyékában

Eredeti hang: Seth McFarlane

Magyar hang: Dolmány Attila

Születési neve: Stewart Gilligan Griffin

Neme: Férfi

Életkora: 1 év

 

stewie_griffin-1144.gif

 

Stewie Griffin