Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Peter Griffin

2011.11.23

 Peter Griffin 

 

Peter Löwenbräu Griffin a Family Guy című amerikai televíziós rajzfilmsorozat szereplője. Eredeti hangját a sorozat alkotója, Seth MacFarlane adja (magyar hangja Kerekes József). Ő tekinthető a műsor főszereplőjének, mivel legtöbbször ő, a családja vagy a baráti köre van a cselekmény középpontjában. Felesége Lois Griffin, három gyermeke pedig MegChris ésStewie. Van egy beszélő, teljesen antropomorf kutyája, Brian, akivel jó barátságot ápol. A karaktere MacFarlane korábbi sorozatának, "Larry shorts" főszereplőjén alapul, akit Larry-nek hívtak. Rendkívül túlsúlyos és szellemi fogyatékos is. Először az első, A halál árnyékában című epizódban tűnt fel.
 
 
Személyisége: Peter viselkedését nagy részben megmagyarázza, hogy szellemi fogyatékos, ahogy az aPeter, a retardált című epizódból kiderül. A legtöbbször gyermeteg hibákat vét, és olyan dolgokat követ el, amit csak általános iskolásoknak nézhetnének el. Ilyenkor legtöbbször Lois viselkedik úgy vele, mintha az anyja lenne. Szülei Thelma és Francis Griffin, bár, mint ahogy a sorozatból kiderül, Francis nem a biológiai apja, talán ezért is nevelte olyan szigorúan, és Peter ezért érezte úgy, hogy nem szereti fiaként. Valódi apja személyére aPeter két apja című részben derül fény, amikor kiderül, hogy Peter Mickey McFinnigan fia, aki egy Írországban élő alkoholista. Peternek is vannak alkoholproblémái, emiatt többször is bajba került.
 
 

 

 

Karrierje:A sorozat elején egy játékgyárnál dolgozott a futószalag mellett, majd a 3. évadban halásznak állt. A következő, 4. szezonban egy sörgyárhoz került, ahol irodai munkát végez. Ezen kívül néhány epizódban egyéb foglalkozásokat űzött. A ulmányaival kapcsolatos információk elég zavarosak, a Harmadik osztály meséi c. epizód szerint sose fejezte be az általános iskola harmadik osztályát, ugyanakkor a Stewie szereti Loist c. részben egy főiskolai vizsgájáról vágnak be jelenetet, és előjöttek már gimnáziumi emlékei is.

 
 

Kapcsolata családjával: Peter feleségével gyakori szexuális kapcsolatot ápol, aki szellemi adottságai ellenére igen gyakran megkívánja. Egyébként Lois általánosságban minta háziasszony. Fiára betegesen féltékeny Chris hatalmas nemi szerve miatt. Meg lányával általában rosszul viselkedik, mivel folyamatosan gúnyolja,idegesíti.A kisebbik fiával, Stewie-val egy felszínes apa-fia kapcsolatot ápol, bár szellemi szintjüket tekintve Stewie magasan fölötte áll a családban mindenkinek,(Briant a kutyát kivéve) talán ennek is köszönhető, hogy világuralomra akar törni.Stewie beszédét általába csak Brian érti, bár olykor a család többi tagja is.Brian, a beszélő kutya Peter legjobb barátja.

 

Baráti kör­: Peter Griffin szinte mindig ugyanazzal a három emberrel töltötte az idejét a Drunken Clam (Részeg kagyló) nevű helyi kocsmában. Miután Cleveland karaktere kivált a sorozatból (mivel az önálló műsora főszereplője lett), hárman maradtak az asztaltársaságból. Egy epizódban keresnek ugyan fekete barátot Cleveland helyére, majd meg is találják Jerome személyében, de többet nem jelenik meg, mivel volt egy félreértésük. Brian, aki korábban szintúgy feltűnt a Részeg kagylóban, Quagmire ellenkezése miatt nem lesz negyedik.

§                     Brian Griffin

§                     Glenn Quagmire

§                     Cleveland Brown

§                     Joe Swanson

 

 

 

 

 

peter-griffin-football-zoomed.png

Peter Griffin