Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brian Griffin

2011.11.27

 Brian Griffin

 

 

Brian Griffin a Family Guy című amerikai televíziós rajzfilmsorozat szereplője. Bárkutyaként van ábrázolva, teljesen antropomorf: szinte mindig két lábon jár, és beszédét is mindenki megérti. Van egy 13 éves fia, Dylan, (holott ő maga még csak 8 éves). Eredeti hangja, Seth MacFarlane (aki a sorozat alkotója) nem változtatja el hangját, azaz rendes beszédorgánumát használja, mikor őt beszélteti. Magyar hangja Schnell Ádám. Az alkotó előző sorozatának (Larry shorts) Steve nevű beszélő kutyájából fejlődött ki az ő karaktere.
 
Személyisége: Brian teljesen beilleszkedett az emberi társadalomba. Korábban kapott állást tanárként, újságíróként, rendőrként, pornófilm-rendezőként és taxisként, rendszeresen létesítszexuális kapcsolatot fajtársaival és emberekkel is, sőt, főiskolára járt és egy rövid ideig azamerikai hadsereg tagja is volt. Intelligens, megfontolt, értelmiségi karakter. Liberális nézeteket vall és bevallottan ateista. Alkoholproblémai vannak (kedvenc itala a martini), dohányzik, és gyakran fogyaszt marihuánát (aminek legalizálása mellett kiállt a420 c. epizódban). Ennek ellenére megbízható, erkölcsös és tisztességes. Gyakran olvas újságokat. Folyamatos tevékenysége, hogy könyvét (a sorozat nagy részén át) írja, és - mint később kiderül - története azonos a Vasmadarak című filmmel. Csak a legritkább esetben viselkedik kutyaként: például ha valami tetszik neki, örömében csóválja a farkát, megugatja a porszívót vagy megijedve négy lábra ereszkedve fut. 
 
Kapcsolata a Griffin családdal: 
Brian szerelmes Loisba, ahogy az Brian szerelmes és a Játszd újra, Brian! című részekből kiderül, de ezen kívül többször is utaltak erre a sorozatban. Azonban megpróbálja érzéseit visszafojtani, mivel nem akar ártani Peternek. Az Éppen legális... című epizódban részegen megcsókolta Meget, aki ezt félreértette, és azt hitte, viszonyuk van, de végül tisztázták a félreértést, bár a lány nehezen törődött bele.
Talán Christől áll a legtávolabb a családban, bár egy epizód erejéig tanította őt.
 
Első megjelenése: A halál árnyékában
Eredeti hang: Seth MacFarlane
Magyar hang: Schnell Ádám
Neme: Férfi
Életkora: 8 év
Foglalkozása: Munkanélküli, amatőr regényíró 
 

brian-griffin.png

Brian Griffin